Wat is de beste persoonlijke lening?

Iedereen die een persoonlijke lening wil aanvragen zal aan een bank of andere kredietverstrekker meteen de vraag stellen wat de beste persoonlijke lening op de markt is. Hoewel deze vraag natuurlijk heel begrijpelijk is kan de beste persoonlijke lening voor iedereen verschillend zijn. Vooral bij andere kredieten merken we bijvoorbeeld vaak op dat de kredietvoorwaarden per bank aanzienlijk kunnen verschillen. Vaak wordt een bepaald krediet ook op verschillende manieren aangeboden waardoor de kredietnemer min of meer zelf kan beslissen hoe hij zijn of haar krediet precies ziet. In ieder geval, hoewel de persoonlijke lening een heel lineaire lening is en er eigenlijk weinig aan de kredietvoorwaarden kan worden aangepast zijn er toch een aantal zaken waar u maar beter rekening mee kunt houden.

Bereken en vergelijk de kostprijs van uw persoonlijke lening

Het belangrijkste onderdeel van uw persoonlijke lening is natuurlijk de kostprijs. Eender of deze nu wordt berekend aan de hand van een vaste of een flexibele rente wordt het altijd aangeraden om deze te vergelijken. Hoewel een persoonlijke lening standaard een goedkope financiering is wil dat niet zeggen dat er geen prijsverschil kan optreden. Iedere bank hanteert voor een persoonlijke lening haar eigen kostprijs waardoor u bij bank A ongetwijfeld goedkoper zult kunnen lenen dan bij bank B het geval is. Het berekenen en vergelijken van uw toekomstige persoonlijke lening is zoals u kunt zien essentieel wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u op het einde van de rit kiest voor de beste persoonlijke lening die voldoet aan uw eisen en verwachtingen.

Wat met de kredietvoorwaarden?

Wanneer u de kredietvoorwaarden van een persoonlijke lening onder de loep neemt zult u eigenlijk steeds het zelfde patroon herkennen. Wat dat betreft is er eigenlijk niet zo bijzonder veel waar u speciale aandacht aan dient te besteden. Het belangrijkste onderdeel van de kredietvoorwaarden van een persoonlijke lening is de rente die in rekening wordt gebracht. Een rente op een persoonlijke lening kan op twee verschillende manieren aangerekend worden. Enerzijds kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van een vaste rente, maar anderzijds is het ook mogelijk om te kiezen voor een flexibele rente. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uw verwachtingen zult u op dit vlak een keuze moeten maken. Het valt niet te zeggen of de beste persoonlijke lening nu gebruik maakt van een vaste of een flexibele rente omdat dit per kredietnemer kan verschillen. De één zal bijvoorbeeld een beroep willen doen op de zekerheid van een vaste rente terwijl iemand anders vooral de werking van een flexibele rente interessant zal vinden. Toch is dit een punt om bij stil te blijven staan.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat de beste persoonlijke lening eigenlijk iets subjectief is. Iedereen stelt bepaalde eisen aan een lening die hij of zij wenst af te sluiten en die eisen kunnen aanzienlijk verschillen. Iedereen zal bijvoorbeeld een zo laag mogelijke kostprijs willen betalen voor zijn of haar persoonlijke lening, maar de manier waarop de kostprijs wordt berekend kan verschillen vertonen. Laat u dus niets wijsmaken door uw bank en voer zelf het nodige onderzoek uit. Alleen op die manier kunt u er echt zeker van zijn dat u kiest voor de beste persoonlijke lening die zo goed mogelijk voldoet aan uw eisen en verwachtingen.

Tags: