Persoonlijke lening rente

Wanneer u een lening afsluit is het niet meer dan normaal dat u op die lening een bepaalde kostprijs zult moeten betalen. Banken moeten immers ook leven en halen hun winst uit de rente die ze op een lening mogen en kunnen aanrekenen. Wat de persoonlijke lening betreft weten we dat die rente steeds erg laag wordt gehouden. Een persoonlijke lening is een bijzonder standaard lening waardoor het risico voor de bank eigenlijk altijd vrij beperkt blijft. Hetzelfde geldt voor de kredietnemer. Het feit dat er geen hoge kosten worden aangerekend zorgt er voor dat de kans dat de kredietnemer op een bepaald ogenblik zijn of haar kosten niet meer zal kunnen betalen aanzienlijk wordt beperkt. De persoonlijke lening rente is wat dat betreft dus zeer interessant en we vertellen u er daarom graag in dit artikel meer over.

Vaste persoonlijke lening rente

Wanneer u een persoonlijke lening afsluit zal de bank u wel van twee verschillende mogelijkheden voorzien wat de rente betreft. Standaard wordt een persoonlijke lening altijd voorzien van een vaste rente. Dit wil zeggen dat de rente op uw lening gelijk blijft naarmate het krediet vordert. Een vaste persoonlijke rente is interessant omdat ze u de nodige zekerheid biedt, maar aan de andere kant kan een vaste persoonlijke lening rente ook heel wat minder interessant zijn omdat u op die manier de kans misloopt om minder kosten te moeten betalen. Wanneer de rente op een bepaald ogenblik wordt herzien zult u met andere woorden niet meer kunnen genieten van een eventuele rentedaling. Wanneer u er voor kiest om een vaste persoonlijke lening rente te hanteren kiest u met andere woorden dan wel voor zekerheid, maar dat is nog steeds geen garantie op de laagste kostprijs.

Flexibele persoonlijke lening rente

Een andere mogelijkheid is kiezen voor een flexibele persoonlijke lening rente. Een flexibele persoonlijke lening rente is voor velen interessanter omdat ze op die manier wel uitzicht blijven houden op een eventuele daling van de rente. Hoewel dit op het eerste zicht natuurlijk heel goed klinkt zit er ook in dit geval een keerzijde aan de medaille. Hoewel de rente op een persoonlijke lening kan dalen, kan ze natuurlijk ook stijgen. Een flexibele rente biedt u dan met andere woorden wel eventueel uitzicht op een lagere rente, maar de kans bestaat ook dat de rente zomaar gaat stijgen. In dat geval kan uw persoonlijke lening in no-time aanzienlijk duurder worden. Een flexibele persoonlijke lening rente brengt dus met andere woorden altijd nadelen met zich mee.

Conclusie

Het mooie aan de persoonlijke lening is dat u over het algemeen altijd zelf kunt beslissen voor welke type rente u kiest. U kunt kiezen voor een gewone vaste rente wanneer u er zeker van bent dat de kans bestaat dat de rente de komende tijd kan stijgen, maar u kunt ook kiezen voor een flexibele rente wanneer volgens u de kans groter is dat de rente de komende tijd zal gaan dalen. Voor welke rente u ook kiest, eigenlijk zal deze keuze altijd potentiële risico’s inhouden. Hoe dan ook bent u er bij het afsluiten van een persoonlijke lening wel zeker van dat u steeds een zo laag mogelijke kostprijs moet betalen en dat is voor veel mensen nog steeds het belangrijkst.

Tags: