Laagste rente persoonlijke lening

Een persoonlijke lening staat bekend als een goedkope lening. Sterker nog, een persoonlijke lening wordt algemeen zelfs aanzien als de goedkoopste “normale” kredietvorm op de markt. Procentueel gezien zijn er leningen die beter doen, zoals de hypothecaire lening, maar de aard van een dergelijke financiering verschilt natuurlijk aanzienlijk in vergelijking met die van een persoonlijke lening. Wanneer u gewoon op zoek bent naar een eenvoudige, degelijke en vooral goedkope lening is de persoonlijke lening veelal de beste keuze. Hoewel de kostprijs van een persoonlijke lening sowieso reeds behoorlijk laag ligt vertellen we u in dit artikel graag hoe de laagste rente op een persoonlijke lening te vinden.

Vaste of variabele rente?

De eerste vraag die u aan uzelf dient te stellen is of u gebruik zult maken van een vaste of een variabele rente op uw persoonlijke lening. Op het eerste zicht lijkt deze keuze misschien niet zo heel belangrijk, maar vergis u niet, in de praktijk kan dit verschil behoorlijk aanzienlijk zijn. Wanneer u kiest voor een vaste rente weet u op het ogenblik dat u de persoonlijke lening afsluit dat u kiest voor de lening met de laagste rente. Er is echter niemand die kan inschatten wat de rente op leningen de komende tijd precies zal doen waardoor de kans bestaat dat uw persoonlijke lening op het einde van de rit behoorlijk duurder zal zijn dan nieuwe persoonlijke leningen die worden afgesloten. Anderzijds is het ook tegenovergestelde natuurlijk perfect mogelijk. Wanneer u een persoonlijke lening afsluit op een moment dat de rente bijzonder laag staat kunt u, uzelf er op die manier van verzekeren dat u daadwerkelijk een zeer goedkope lening heeft afgesloten. Wanneer u liever speculeert op de evolutie van de rente kunt u kiezen voor een variabele rentevoet. In dit geval is de kostprijs van uw krediet niet vastgesteld wat wil zeggen dat ze deels onderhevig is aan de spelingen op de financiële markt.

Vergelijken is een must!

Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u de persoonlijke lening met de laagste rente afsluit zult u er niet onderuit kunnen om uw persoonlijke lening te vergelijken met alternatieven op de financiële markt. Het vergelijken van een persoonlijke lening hoeft overigens niet moeilijk te zijn en veel tijd te kosten. Door een vergelijkingssite te gebruiken kunt u in bepaalde gevallen reeds binnen enkele minuten te weten komen welke persoonlijke lening u voorziet van een lage kostprijs en welke niet. Wanneer u geen vergelijking wenst te doen is de kans dat u de persoonlijke lening met de laagste rente zult vinden bijzonder klein, om maar niet te zeggen onbestaand.

Conclusie

Er wordt wel eens gezegd dat het vinden van de laagste rente op een persoonlijke lening vrijwel een onbegonnen zaak is. Het klopt dat er tegenwoordig zoveel verschillende persoonlijke leningen op de financiële markt bestaan dat het moeilijk wordt om de beste er tussenuit te halen. Anderzijds hebben we u door middel van dit artikel aangetoond dat niets onmogelijk is. Sterker nog, het vinden van de laagste rente op een persoonlijke lening is eigenlijk vrij eenvoudig, vooral wanneer u er voor kiest om een automatische vergelijking uit te voeren. In één oogopslag wordt op die manier immers duidelijk bij welke financiële instelling u de persoonlijke lening met de laagste rente kunt vinden.

Tags: